Blog

Kolikrát se vám stalo, že jste se domnívali, že se stalo něco tak a tak. A že on to udělal proto, že... A později jste zjistili, že vše bylo jinak... Domněnky, dohady, jak často s nimi všichni pracujeme. Namísto abychom se ptali a zjišťovali příčiny. "No jo, ale když jsem se minule ptala, tak on se akorát naštval. A nechtěl mi pak už nic říct....

"Řešila problém. Nechtělo se jí udělat krok k řešení, protože bylo nepříjemné. Pak se přidal další problém a ještě jeden. Začala se cítit zahlcená a čím déle se rozhodovala, tím více nevěděla, odkud začít."

Proč bychom měli naslouchat našim pocitům? Proto, že jsou zde, aby nás na něco upozornily. Aby nám vyslaly signál, že něco potřebujeme. Čím silnější pocit, tím více si žádá naši pozornost, tím více nám chce něco sdělit.

V komunikaci má i chvíle ticha své podstatné místo. Jednoznačně to platí pro momenty, kdy stojíte o odpovědi na své otázky. Kolikrát se vám stalo, že když se na něco zeptáte, očekáváte odpověď ihned? A když nepřichází, zahrnete toho druhého dalšími otázkami, slovy či výčitkami... A výsledek - uzavíráte protějšku prostor pro odpověď, ač možná...

Co vás jako první napadne, když se řekne konflikt? Řada z vás odpoví Emoce. Opravdu, emoce hrají v našich sporech podstatnou roli a dokáží rychle vygradovat. Jsou v podstatě součástí každého konfliktu a jsou takovou užitečnou kontrolkou toho, že ještě něco nevyřčeného visí ve vzduchu, že ještě něco důležitého je potřeba dořešit.
Co můžeme udělat,...

VDĚČNOST V KAŽDODENNÍM ŽIVOTĚ + 1 KROK NAVÍC
Sedněte si v klidu s ranní kávou nebo jen tak, uvolněte se a zamyslete se nad tím, za jaké 3 věci ve svém životě jste upřímně vděčni, že je máte a poděkujte za ně.

PŘIDEJTE DNES DO JÍDELNÍČKU KE KAŽDÉMU POKRMU ZELENINU NEBO OVOCE.
Není potřeba sahat mezi drahé a exotické produkty, i v tomto ročním období jsou nám dosažitelné cenově přijatelné a kvalitní místní produkty.